Персийски безалкохолни коктейли
началo: 11.07.2024, 19:00 ч.
Присъединете се към нас за една забавна вечер на Сцена Централните хали с Мулти Култи и Мигранти с таланти, с водещ Махса Нурай. Ще опознаем света на персийските летни безалкохолни напитки, известни като шарбат. Това събитие ще зарадва вкусовите ви рецептори с ярките вкусове на Персия.
Пригответе собственоръчно три вкусни летни напитки, всяка от които има свой уникален вкус и история:
- Doogh: кремообразна напитка на основата на кисело мляко, подобна на айран, с аромат на сушена мента и розови листенца.
- Sharbat-e Tokhm-e Sharbati: прекрасна напитка, приготвена със семена от босилек в сироп от розова вода, предлагаща възхитителна текстура и флорална сладост (може да се сервира и в сироп от кардамон и шафран).
- Sharbat-e Sekanjebin: освежаваща смес от оцетен и захарен сироп, поднесена с настъргани краставици и прясна мента за леко пикантен и сладък баланс.
Това събитие е нещо повече от миксология и дегустация на напитки, то е едно завладяващо културно преживяване, което вдъхва живот на персийските традиции.
За Махса Нураи: Махса е иранска поетеса и учителка по чужди езици, голям почитател на храната и любител на изкуството. Тя беше звезда в проекта "Мигрантите имат талант", водеща на много кулинарни и културни събития. Миналата година тя получи националната награда "Доброволец на годината"!
Вход: с предварителна регистрация
Към събитието във Facebook
_____________________________________________________________________
Join us for a fun evening at Central Halls Stage with Multi Kulti and Migrants Got Talents, hosted by Mahsa Nouraei. We'll explore the world of Persian summer non-alcoholic drinks, known as sharbat. This event will delight your taste buds with the vibrant flavours of Persia.
Learn how to make three delicious summer drinks, each with its unique taste and story:
- Doogh: A creamy, yoghurt-based drink similar to Ayran, flavoured with dried mint and rose petals.
- Sharbat-e Tokhm-e Sharbati: A lovely drink made with basil seeds in rose water syrup, offering a delightful texture and floral sweetness (can also be served in cardamom and saffron syrup).
- Sharbat-e Sekanjebin: A refreshing blend of vinegar and sugar syrup, served with grated cucumbers and fresh mint for a tangy and sweet balance.
This event is more than just tasting drinks; it's an immersive cultural experience that brings Persian traditions to life.
About Mahsa Nouraei: Mahsa is an Iranian poet, language teacher, big foodie, and art lover. She starred in the Migrants Got Talent project and hosted many culinary and cultural events. Last year, she received the National Volunteer of the Year award!
The event will be held in English.
The event is free of charge with compulsory registration